torsdag 22. mai 2014

til deg.

jeg håper du vil la vinden stryke deg over håret om våren, at du vil fortelle noen du møter at de minner deg om barndommens bekymringsfrie somre og at du vil la jenter du åpner deg for i tidlige nattetimer få møte dine rødvinsblå lepper. jeg håper du vil danse i regnet, kjenne solen på nesen, sanden mellom tærne og varmen som rører ved deg - sprer seg i deg - når du innser at hun du skal dele resten av livet med skal nettopp det. jeg håper du vil se ukjente byer med gamle venner og møte nye mennesker på steder du kjenner. at du vil føle på den barnlige oppstemtheten når årets første sne faller og at du vil spise blåbærpai som smaker av alle livets levende dager. at du vil synge litt for høyt med på sanger du egentlig ikke kan og drikke deg litt for full med venner du har kjent så lenge du kan huske.


jeg håper du vil være modig nok til å sette deg på et tog du ikke vet hvor går, eller legge hjertet ditt i hendene til hun som har stjålet det - for så å stole på at hun vokter om det som det skulle vært en fuglunge. jeg håper du vil glede mennesker som ikke har muligheten til å gjøre noe for deg og lære de vakre barna du en dag vil skape at nettopp medmenneskelighet er det eneste verdt å strebe etter.

jeg håper du vil huske dagene vi utforsket verden og nettene vi utforsket hverandre. at du kanskje vil tenke på meg en dag du sykler hjem fra den jobben jeg vet du alltid har drømt om. at plutselig står alle de dagene som var - men aldri vil være igjen - levende for deg allikevel. jeg håper vi kanskje en dag vil treffes igjen. tilfeldig, vilkårlig, plutselig. og blikkene våre møtes, vi smiler, og du vet at jeg vet og jeg vet at du vet - at månen har minnet oss om hverandre hver dag siden.

1 kommentar:

  1. jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest denne. den er så nydelig.

    SvarSlett