tirsdag 13. mai 2014

warsawa er det nye berlin.

en liste om uken som var. 

film: ida - polsk sort/hvitt om en jødisk nonne som opplever verden og livet uten for klosteret for første gang. hjerteskjærende og vakker - med bilder som røvet pusten fra oss. vi så den på victoria i vika.

rar opplevelse: jeg var med i en koreansk dokumentar om norge og fisk.

bok: kvinnen som kledde seg naken for sin elskede av jan wiese. om sjalusi, lyst, anger, kjærlighet, mord og italia. om et bilde, en kunstner, en forteller og en kvinne som kler seg naken på torget for sin elskede. den lysende fortellerkunsten slukte meg til seg ved bokens åpning og ga ikke slipp før det siste kapitellet var omme. 

sang:

prosjekt: å ikke gå med sminke mer enn en dag i uka. skummelt, men befriende. er allerede på tredje uke.

øyeblikk: da vi løp brisne og med dunkende sekker ned halve grünerløkka, på vei til nach hos alma og vilde - for å danse i strobelys og drikke billig pappvin fra blomstrete tekopper. david bowie spilte kanskje ikke i bakgrunnen og det var ikke sort/hvitt, men det føltes likevel som om vi levde ut den der scenen i frances ha.

nedtur: å jobbe åttetimerskift hver dag, hele uken, fordi alle andre på jobben er syke. (opptur: cashmoneyflow).  

news: en fra foss kunne meddele at warsawa var det nye berlin og han sa ikke helt hvorfor, men slik var det visst, og bare vent, natt&dag kommer snart til å skrive om det altså.

bloggere: flora - verdens søteste og mest inspirerende svenske. thelabyrinthine - den første bloggen jeg begynte å lese og som har den beste stemningen kanskje ever. halcyonyouth - en blogg jeg tilfeldigvis snublet over her forleden. elsker den.  ofsounds - en jeg skulle ønske tok like fargerike og fine bilder som. himmelseng - ikke bare fordi hun er megaflink, men hun er også kul og bra.

håper alle har en fin og flott uke, selv om ikke været er på topp. er det forresten ok med slike lister? 

9 kommentarer:

 1. <3 du er superfin. og selvsagt måtte jeg følge deg på insta, hallo!

  SvarSlett
 2. Lister er topp!
  Virker som du hadde en fin uke. Boka har jeg også lest - likte den, men husker jeg ikke var helt overbegeistra over slutten.

  SvarSlett
  Svar
  1. nei, slutten var litt teit, men alle historiene var fine. håper du også hadde en bra uke fine deg!

   Slett
 3. älskar frances ha <3
  http://radarmagazine.se/linnwiberg

  SvarSlett
 4. Åh, Ida er så bra! Det er den visuelt fineste filmen jeg har sett på en stund. Jeg blir så glad av å se at folk tør å bruke andre formater og velge uvanlige utsnitt. Fortsatt god uke til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. kunne sett ida igjen og igjen og igjen. helt enig. håper du har en megauke!

   Slett
 5. Hei, ville bare si at du er fin og jeg liker bloggen din. (<3)

  SvarSlett