fredag 20. juni 2014

kort.

saksen klippet og klippet, og snart kilte den meg nesten i nakken. det har den ikke gjort siden barnehagen. siden tiden før jeg krampaktig begynte å spare og nektet å gå til frisøren. siden tiden før jeg på et merkelig vis hadde innbilt meg at lengden på håret hadde noe å si for størrelsen på selvverdet. men nå lå det der, på bakken under meg. halve det håret jeg så lenge hadde spart. og det gjorde ingenting. jenta i speilet hadde nå hår til skuldrene. jeg syntes det var fint. jeg ville si det til henne, at hun kledde det bedre. at jeg synes hun ble kul sånn. med kort hår og uten sminke. hun har nemlig sluttet med det også. men ikke konsekvent. nei, ingenting konsekvent.

hun smiler til meg. hun har vært så glad i det siste. dessuten er vi blitt venner. kanskje bestevenner til og med. vi har det så gøy sammen nå. i sommer skal vi til københavn, til roskilde, til london, til kroatia, til italia. vi skal oppleve europa med gode venninner og vi skal være venninner selv. jeg gleder meg. jeg har så lenge tatt henne for gitt, påpekt feilene hennes, beskyldt henne for alt mulig. men ikke nå lenger. nå liker jeg henne. hun har sine feil, men jeg liker henne. og i det siste har hun turt å være den hun vil være. jeg ser det på henne, at det gjør henne lykkelig. og nå har hun kort hår. jeg liker henne best sånn.

16 kommentarer:

 1. Dette var fint å lese! Det er bra å kunne være venn med seg selv. Og håret ble veldig fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk! i dag klippet jeg det enda kortere, haha. snart er det ikke mer igjen. klem.

   Slett
 2. Du slutter aldri å ta pusten fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. du er kanskje den aller søteste som finnes victoria.

   Slett
 3. Jeg elsker måten du skriver på, rett og slett genialt! Gjorde akkurat det samme som deg for noen uker siden: klipte av meg halve håret. Ble veldig fornøyd selv også, passet bedre. Tror vi sitter med samme følelsen, noe jeg finner fint! Spesielt siden jeg har en god følelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for en veldig fin kommentar. det er rart hvordan en så liten ting kan føles som en ny start, på en måte. hehe. glad for at du har en god følelse for tiden - håper den holder lenge. klem.

   Slett
 4. Hei! Vi har ikke snakket på lenge, men kom over dette og ville bare si at du skriver flott- glad du ble fornøyd med håret og håper sommeren blir fin med masse nye opplevelser. Ses kanskje på Roskilde da

  SvarSlett
  Svar
  1. hei lucas, tusen takk, så snill du er. det hadde vært veldig hyggelig om vi traff hverandre på roskilde! stor klem.

   Slett
 5. veldig vakkert skrevet ååh herregud hvor du er flink

  SvarSlett
 6. Blei så glad av å lese dette, leste det fire ganger. Så vakkert du skriver.

  SvarSlett
  Svar
  1. du er selv en av de flinkeste jeg vet om så takk så uendelig mye! klem

   Slett
 7. Så fint å lese! (Har selv spart på håret en stund, men nå klør det egentlig bare mer og mer etter å klippe det av igjen.)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk! ja, det skjønner jeg. har lyst til å klippe det enda kortere nå som jeg først er i gang, haha.

   Slett
 8. Uuuh, du ble kjempestilig på håret. Jeg har en tendens til å begynne med håret hvis det er noe jeg vil forandre. Relativt ufarlig - men så kan det bety ganske mye allikevel. Høres ut som du har en veldig fin sommer i vente og jeg gleder meg til å lese om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk søte deg. det er rart hvordan man kan føle seg helt annerledes selv om man ikke forandrer så mye. håper du også får en fantastisk sommer! klem.

   Slett