onsdag 4. juni 2014

hvem som eier kroppen min.

jeg lurer ofte på det. hvem som egentlig eier kroppen min.

om det er magasinene. magasinene som forteller meg hvordan jeg skal få sommerkroppen, kle meg tynnere, prøve de nye diettene. som klistrer modeller - med ben opp til skuldrene, photoshoppet til det uoppnålige - utover annenhver side som en konstant påminnelse om at jeg ikke under noen omstendigheter er god nok som jeg er. om det er han jeg møter på fest. han som synes det er greit å tvinge hånden ned i trusen min fordi jeg danser litt for tett, klokken er litt for mye og promillen er litt for høy. om det er kosmetikkbransjen. kosmetikkbransjen som tjener milliarder på å fortelle meg hvor avskylig jeg er, men at jeg heldigvis kan bli reddet - til en viss grad - av deres produkt. eller om det kanskje er kunsten. kunsten som forskjønner lange lemmer, smale hofter, skarpe kinnben og rette streker. som minner meg på hvor ekle og vulgære formene mine er.

om det hun som jobber på h&m. hun som analyserer meg med et dømmende blikk og sier at nei, dessverre, vi har ikke shortsen i en større størrelse. eller om det er mennene i rørleggerbilen. mennene som ruller ned vinduene og plystrer etter meg når de kjører forbi. om det er de tynne og plettfrie jentene i tvseriene. i tvseriene hvor 75% av jentene er undervektige. om det er han jeg møter når jeg er ute og jogger om kvelden. han som mest sannsynlig er en harmløs forbipasserende, men som får hjertet til å banke og hånden til å klamre ekstra hardt rundt mobilen. om det kanskje er venninnene mine. venninnene mine som veier ti kilo mindre enn meg og allikevel forteller meg hvor feite de syntes de er, at de må slanke seg for ingen vil like de slik som de er nå. om det er de tretten-fjortenårige jentene på trikken. jentene som snakker om thigh-gap og om trening og om kalorier og som sier shit, karoline så sykt feit ut på det bilde hun la ut i går, synes dere ikke? eller om det kanskje er alle de perfekte jentene i reklamen. reklamen det er umulig å unngå, som jeg blir bombadert med på vei til skolen, på bussen, på tv, på internett. som maler illusjonen om at det faktisk er mulig å se ut som de gjør. eller om det er bloggerne. bloggerne som tilbyr rabattkoder på restylane, på selvbruning, på nettbutikker. på produkter som skal forbedre dette konsentratet av svakheter og feil. min kropp. min kropp som hales og dras i og ikke er min i det hele tatt.

jeg lurer ofte på det. om hvem som egentlig eier kroppen min.

j.

132 kommentarer:

  1. dette er viktig og dette var bra skrevet og dette ga meg motivasjon til å gjøre noe med psyken min. takk skal du ha<3

    SvarSlett
  2. det er det jeg sier. du er tøff tøff tøff.
    blir så trist av at det ikke er lov å like kroppen sin slik den er, uten å bli stemplet som en bitch hvertfall.
    hva faen egentlig. hvis jeg får jobb i justisdepartementet etter jusstudiet skal jeg oppheve janteloven.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har lov, men det handler om å omsette seg med de man vil. Har man venner som mener du er for feil, så er det bare å gå fra dem. Disse menneskene fortjener ikke din tid. Dette er en stor u-kultur vi har i samfunnet der man må tilpasse seg massene for å "være" noen.
      Disse massene er døde. De har et hjerte som slår og pumper blod. Men de er døde inni seg. Ikke bli som de døde. Vær glad og vær deg selv. Når du blir et levende, følene individ så vil de døde massene hate deg. De hater deg fordi du lever og har noe de ikke har; du har et liv.

      @J Som en manns objective perspektiv(kan jeg få objektifisere deg litt?) Så ser du veldig sunn ut fysisk. Så alt som gjenstår er sjela :)

      Slett
  3. Altså, dette er <3<3. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å la folk se ut som de gjør, det er nobody's business. Takk for dette, det er så viktig og du er så bra!

    SvarSlett
  4. He, bra innlegg! Nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
    Svar
    1. oi, herregud! tusen takk!

      Slett
    2. Jeg leste denne bloggen etter VG-publiseringen. Klikket inn fordi jeg for en gangs skyld skimtet en original vinkling på kroppspress-kommentarer. Ble ikke skuffet, du skriver velartikulert og treffende!
      Selv om jeg er en voksen dame på 33 år føler jeg på det du skriver over, hvorfor skal alle mene noe om hvordan vi burde se ut? I en verden der utfordringene er flere enn noen gang før, velger vi det enkle, og fokuserer på utseende.... Men, stol på meg: Det BLIR enklere. Man lærer seg etter hvert å bli glad i seg selv som man er, og å ignorere alle som føler de har noe de skulle ha sagt. Det trøster jeg meg med når damebladene nok en gang får gitt meg et lite stikk i siden: Jeg kan faktisk velge å ignorere dem. For det funker.

      Lykke til!

      Magnhild

      Slett
    3. Velfortjent :)

      Slett
  5. Malin Hjelmeland5. juni 2014 kl. 07:18

    Bra innlegg og godt fortalt. Helt enig med deg!

    SvarSlett
  6. Bra skrevet, og du ser vakkert ut:-)

    SvarSlett
  7. Du har en ufattelig flott kropp :) Stå på :)

    SvarSlett
  8. Du er jo smellvakker, hadde gjort mye for å se ut som deg.
    Viktig, kjempebra og litt trist innlegg.
    Takk <3

    SvarSlett
  9. Dette er det beste blogg-innlegget jeg har lest på lenge-
    jeg er 100% enig og vil at du skal vite at du ikke er alene om å lure på dette.
    Du ser BRA NOK ut på bilde, ikke bli manipulert til å tro annet.
    Hilsen Jente 20 ;)

    SvarSlett
  10. Jeg undres over spørsmålene en 19 år gammel jente stiller, men så tenker jeg: "Hun er bare en av mange som gjentar hverandre", for det er slik det er:

    En jente som synes det viktigste i verden er utseende, eget utseende, vel å merke. Et særdeles grunt menneske.

    SvarSlett
    Svar
    1. Federalper, du kjører tilfeldigvis ikke rørleggerbil??

      Slett
  11. veldig godt skrevet. som 36 år gammel mann kjenner jeg litt på det samme etter å ha sett på tv en kveld med x antall veltrente modeller av begge kjønn som viser hvordan man "må" se ut.

    når det er sagt tviler jeg ikke på at presset er enda større for dere jenter.

    og- selv om det kanskje drukner i effekten av alt presset vil jeg ta meg den frihet det er å si at du er langt over gjennomsnittet pen; du har alle de (i mine øyne) rette kvinnelige formene og proporsjonene! :)

    SvarSlett
  12. Så viktig og vondt og gjenkjennelig. Og så vakker du er!

    SvarSlett
  13. wow! du var pen!

    SvarSlett
  14. Ekle former? Jeg kan opplyse om at du ikke har ekle former, men deilige kvinnelige former. Du ser superdigg ut! Hilsen mann.

    SvarSlett
  15. Har egentlig aldri skjønt problemet. Hva er det med jenter og reklame? Hvorfor lar de det bli til et problem? Det rettes reklame mot gutter og menn også; klær, kosmetikk, barbersaker, treningsopplegg og muskuløse modeller. Men vi bryr oss ikke! Reklamen virker i den grad at hvis jeg vil trene, vet jeg nå at de har opplegget klart på et sted som heter 3T. Men jeg føler ikke at jeg mangler noe, selv om jeg slett ikke er som reklamemodellene.

    Jeg påføres ikke noe behov for å slanke ned magen, eller bygge litt mer muskler. Det eneste jeg gjør med utseendet, er å gå til frisøren i blant. Skulle jeg lignet en modell, måtte jeg gjort mye mye mer. Men hvorfor skulle jeg det? Jeg har grei jobb, og trenger ikke bli modell. Ikke trenger jeg bli fotballspiller eller leiesoldat eller annet som vises frem i manneblader heller.

    Hvorfor kan ikke jenter gjøre det samme - ikke la reklame påvirke selvbildet? Vet de ikke at reklamen er regissert, at det ikke er "virkeligheten" som fremstilles? Hvorfor legger dere i det hele tatt merke til reklamebudskapet?

    "Slank" er ikke på noe vis det samme som "suksess". Noen liker tynne damer, noen liker tykke. Noen liker alle former. Ikke noe problem der, det eneste vi ikke orker er slike som er kjempemisfornøyd med vekta for de er slitsomme å leve med. Tykk er helt ok - hvis du IKKE går fra kur til kur hele tiden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig med deg! Det er ikke kiloene eller de kvinnelige formene som er problemet - det er selvbildet! Når skal folk innse dette og slutte å legge problemet på "de tynne", "de veltrente" og reklamebransjen?

      Slett
    2. Du sa nettop det jeg tenker om denne saken. Jeg føler nesten at det er disse jentene som syter og klager over at "media eier kroppen min" som nettop støtter denne kulturen. Selv dette blogginnegget handler jo om at man ikke er perfekt med mindre man har "bein opp til skuldrene". Hvis man ikke tåler bilder av høye slanke jenter og overskrifter som handler om slanking og sminking, så ikke kjøp bladet som selger nettop dette. Hvis man ikke tåler at populære mote- og rosabloggere er slankere enn gjennomsnittet, les en annen. Det finnes tusenvis (millioner?) av blogger her i verden. Hvis shortsen ikke passer, finn en annen. Det er designet det er noe galt med, ikke deg. Hvis du ikke tåler å se på serier og filmer hvor jentene er slanke/veltrente, så se på noe annet. Det er kroppspress fordi dette er det vi foretrekker å snakke om. Det er kroppspress fordi vi tillater det i vårt daglige liv og det er kroppspress fordi vi dømmer andre for å føle oss bedre selv.

      Et blogginnlegg som dette er bare nok et ledd i kulturen om at tynn er det eneste riktige. Det virker nesten som om det er en trend, at det er kult å skrive nedlatende om sin egen normale (som oftest slanke og trente) kropp i media for så å skylde på de komersielle aktørene. De bare utnytter et marked som allerede skriker etter produkter. Dette er bare enda et innlegg som støtter janteloven. "Du skal ikke tro du er noe". Jeg føler nesten at dersom man er jente og skal snakke om egen kropp i det offentlige, så MÅ man ha med ett eller annet sted at man er misfornøyd med segselv. Når du skriver "..som minner meg på hvor ekle og vulgære formene mine er" og legger ut et bilde av en helt normal ung kropp, så er det DU som sier til dine lesere at kvinnelige former er ekle og vulgære. Det er DU som sier til de tusener av kvinner som er større enn deg, at din størrelse er for stor. Syns du de også har vulgære og ekle former? Hvordan kan du da være så mye bedre enn de fjortisene du beskriver?

      Helt ærlig, så tror jeg ikke et innlegg som dette her gjør noe som helst for kampen mot kroppspresset.

      Slett
    3. -Hilsen jente på 22 som er fornøyd med segselv til tross for cellulitter, strekkmerker, rumpe som ikke passer inn i noen shorts, kraftige lår, knær og rumpe. Listen over ting jeg ER fornøyd med er heldigvis enda lengre. Og DET er det som er viktig å fokusere på. Alle har noe. Du har mye du burde være fornøyd med hvis du bare så opp fra gulvet og inn i speilet.

      Slett
    4. Hei,

      Takk for at dere engasjerer dere. Jeg forstår godt at det var lett å misforstå innlegget, men jeg skriver verken at jeg er fornøyd eller misfornøyd med meg selv, men beskriver utelukkende hvordan samfunnet konstant minner meg på at jeg burde være det. Hvordan dagens samfunn fokuserer på irrelevante og overfladiske faktorer som kropp, utseende og sminke. Samt hvor lite respekt vi har for oss selv og hverandre. Jeg er glad for at dere klarer å distansere dere fra kroppshysteriet, men en alarmerende stor andel unge jenter (og gutter!) utvikler spiseforstyrrelser og psykiske lidelser på grunn av samfunnets absurde og uoopnåelige idealer. Det er dette jeg kritiserer. Videre mener jeg vi burde være flinkere på å backe hverandre opp og akseptere forskjellene vi har.

      Ha en fortsatt fin dag :-)

      Mvh
      Julie.

      Slett
    5. Jeg begynner å lure på om alle kvinner har paranoide vrangforestillinger.
      Det du snakker om eksisterer ikke. Det finnes ingen uoppnåelige idealer eller noe kroppspress. Det er dere som tolker popkulturelt tull, reklame og media som om det skulle være absolutte sannheter, noe som igjen gjenspeiler en nesten motbydelig overfladisk holdning til livet. Det er dere som er besatt av utseende, mote og rosablogger. Folk flest er ikke like pene som modeller, og nordmenn har aldri vært feitere, men det er heller ingen som bryr seg i nevneverdig grad, med mindre fedmen grenser til det sykelige. Ingen har sagt at vanlige jenter skal sammenligne seg med supermodeller, eller se ut som mennesker som lever av utseendet. Slutt å skylde på samfunnet for egne vrangforestillinger.

      Slett
  16. damn !! pen az XDXD

    SvarSlett
  17. Godt skrevet! Og tusen takk, vi er nok mange som trenger å lese dette.
    Om man vil "miste vekt", burde det være for seg selv! For å få bedre kondis, for å bli bedre i en idrett man liker, for å unngå sykdom og slike ting. Ikke fordi noen syns du ikke er pen nok! Dessuten er vekt bare et tall. Hvordan du føler deg er alt som betyr noe. Vi er alle forskjellige. Noen har skeiv nese, noen har korte vipper, noen er blek. Sånn er det bare. Det betyr ikke at ingen er vakker uten photoshop.

    SvarSlett
  18. Er det egentlig ett spm? Hvem eier egentlig kroppen min? Da er det vel egentlig ikke alt rundt som er problemet?
    Så er jeg heller ikke kjent for å være en stor tenker.....
    Mener ikke å være frekk, ufin, ekkel eller slem.
    Synes du har en pen kropp.

    Hilsen
    Jan

    SvarSlett
  19. Sånn serr du var deilig da.. :P

    SvarSlett
  20. Fytti rakkern. Dette skal jeg lagre, så utrolig godt skrevet. Og det finnes nok av gutter som lar seg påvirke av reklame også skal du vite Anonym. Er ikke rart mange, mange jenter lar seg påvirke når det eneste vi utsettes for fra så lenge vi kan huske er at vi må være slanke og pene og perfekte :-) Elsket dette innlegget!

    SvarSlett
  21. Nja ... man kan jo tenke at så lenge det skrives blogger (som akkurat denne) om kropper og former, så bidrar man selv til kroppsfokuset. Ironsisk, er det ikke?

    SvarSlett
  22. Du hadde da ganske fine forma vil nu æ si!

    SvarSlett
  23. Sylslanke kropper, kosmetikk, sex, botox, restylane, osv SELGER. Det er i grunnen bare en (ond) sirkel, der kroppsfokuset videreføres fordi kvinner (og menn) faktisk biter på, kjøper disse bladene, disse produktene, disse urealistiske forestillingene om en "perfekt" kropp og et "perfekt" utseende. Det fortsetter fordi vi biter på, så det er vår feil, altså alle som biter på. Alle som kjøper disse bladene, alle som kjøper produktene det reklameres for, alle som tenker at "dette var lurt, sånn vil jeg og se ut" osv. Hadde ikke dette funket, ville man ikke reklamert på denne måten, eller solgt disse produktene, osv. Dette er tydeligvis noe folk synes er viktig, siden så mange gidder å bruke tid, energi og penger på det. Man kan ikke bare skylde på kosmetikkprodusentene,magasinene, reklameindustrien osv, når folk velger å bite på. Det er en pardans mellom produsenter (av produkter og av innhold) og konsumenter. Er man uenig i bildet som males av hvordan en bra kropp er, så får man ta valgene sine deretter og slutte å konsumere disse produktene og dette innholdet. Ja, det er "overalt" og vanskelig å unngå, men selv om man kommer over en reklame for et "magisk" produkt eller en artikkel om hvordan få den beste "sommerkroppen," betyr det ikke at man MÅ se/lese videre, eller bite på og kjøpe produktene, eller budskapet i seg sjøl. Det går an å lukke nettleseren, skru av TV'n, skifte kanal, bla til neste side i avisa/magasinet, kjøpe andre og bedre magasiner, osv. Det går også an å ta seg en tur ut og se seg rundt, og se at mennesker kommer i ulike former, størrelser, farger og typer, og at det er helt ålreit. Jeg tenker at det er en del av det å bli voksen å finne ut hva ens egne verdier er, og dette vil noen ganger kræsje med mye av det som foregår rundt en i samfunnet. Dette er en prosess alle må gjennom, enten det gjelder kropp, valg av yrke, valg i kjærlighetslivet, seksuell legning, kjønn og kjønnsuttrykk, religion, etikk og moral, og verdier generelt. Jo tryggere man blir på ens egne verdier, jo mindre spiller andres evt meninger noen særlig rolle. I vår tid lever vi alle med ulike former for sosialt press, enten det er direkte eller indirekte (tenkt/følt/opplevd press, som ofte kommer mer fra ens egen oppfatning av verden enn fra andre direkte). Alle eier vi vår egen kropp, og alle må vi gå gjennom prosessen med å finne ut hvordan vi ønsker å leve. Ikke legg all skyld på alt rundt deg, men ta ansvar sjøl, og bidra til å endre denne runddansen mellom produsenter og konsumenter ved å slutte å være en av disse konsumentene (av innhold og produkter), evt innse at selv om du ser på en TV-serie, så betyr ikke det at du trenger å projisere bildet av de peneste menneskene i serien over på ditt eget selvbilde. Jeg vil tro at det er få serieskapere som sitter og tenker at de eier kroppene til unge mennesker. De søker å finne skuespillere til å vise de karakterene de har sett for seg. Fiksjon i form av film og TV er dessuten ikke et speilbilde av virkeligheten, men oppdiktet, og vil til enhver tid være en blanding av elementer fra virkeligheten og oppdiktet materiale. For noen er det vanskelig å skille fantasi fra virkelighet, men dette er noe vi alle må finne ut av, og ta ansvar for. De fleste mennesker går på jobb om morran, og kommer hjem sliten en gang utpå ettermiddagen. De fleste mennesker sitter ikke halve dagen og drikker martini og diskuterer sex og mote slik de gjør i Sex in the city... Dette er vel noe de fleste skjønner...?

    mvh
    Mann, 31

    SvarSlett
  24. Ja du kan sannelig spor godt.
    Etter min oppfattning så er kroppen GUD.
    Og alle vet jo at GUD er perfekt )

    og vi er bare < mennesker, personer, personligheter > som låner den !
    Den er gitt til oss mennesker en tidsperiode, for at vi skal LEVE. som betyr det samme som o LæRE.
    Fra livsmottoet du lærer så lenge du lever. eg snur det på hodet og sier!. du lever so lenge du lærer .
    Livet består av å bli kjent med Egoet, våres på godt og vont.
    Og da må ein først oppleve noko negativt.
    Dette bringer frem følelser!
    Som igjen gir oss svingninger i Livet, positive og negative, so det ikke skal bli for kjedeligt!
    Kjærlighet er balansen mellom disse følelsene. og det o finne ro i sjelen. Som eit Nirvanna !
    Men for å komme dit må du først fortjene den.
    Den vegen er forskjellig fra menneske til menneske!
    Noen må lide mye, andre mindre. Kanskje for å skape mangfold?
    Noen mennesker har masse følelser, disse har spennede liv,
    Andre lite følelser, disse har kjedlige liv.
    Noen har ikke følelser i det heile.

    Sett pris på dine følelser og bli overrasket ! )
    Lykke til
    Klem Johnny B

    SvarSlett
  25. Tusen takk for en utrolig velskrevet og velresonert blogg artikkel, sorry at du møter så mange slibrige menn, og så mange dømmede kvinner, du virker å være ganske pen og jeg syntes jeg

    SvarSlett
  26. synes du er helt normal jeg

    SvarSlett
  27. Veldig bra skrevet! Denne setningen ga virkelig inntrykk: "min kropp som hales og dras i og ikke er min i det hele tatt". Det er faktisk akkurat slik det er nå. Er undervektig selv nå, og i perioden jeg var på det aller tynneste, var det ikke jeg som hadde kontrollen over kroppen min. Alle andre hvisket om den, minnet meg på at den ikke var normal, fin eller frisk (noe som forsåvidt var sant). Synes kroppsfokuset har gått over stokk og stein. En kropp er en kropp, og så lenge den er frisk så har det ikke noe å si om den veier 50 eller 80 kg for min del :)

    SvarSlett
  28. Syns du har mer eller mindre idealkroppen jeg, sånn i forhold til hva jeg som mann syns er fint. Men det er vel kanskje det du skriver litt om her, at det burde handle litt mer om hva du er fornøyd med enn andre?

    SvarSlett
  29. Det er staten. Staten eier kroppen din.

    SvarSlett
  30. er jo bare du som eier kroppen din? hvem andre skal liksom eie den? er du rar eller?

    SvarSlett
  31. Beste innlegget om kropp jeg noen gang har lest!!! Fantastisk bra!

    SvarSlett
  32. *MASSIVE FIST-PUMPING*
    Amen!!! Dette! Dette må alle lese!
    Og du er uansett nydelig og flott akkurat som du er! Hofter og pupper og kurver er det VAKRESTE! Det sier ihvertfall mannen min til meg hver dag. ;)

    SvarSlett
  33. Det er du som bestemmer over din egen kropp. Det er ingen tvil om det. Det er også du som bestemmer om du skal la deg påvirke av hva andre synes. Det er ingen tvil om det heller.

    For øvrig, om bildet er av deg, har du all grunn til å være fornøyd. Du har en flott kropp!
    (Men du må ikke bli fornærmet om jeg vil kjenne litt på den flotte kroppen din, hvis du innbyr til det ved å danse tett med meg...)

    SvarSlett
  34. Flott innlegg! Forhåpentligvis har du nå gitt unge jenter som ser dette noe å reflektere over. Sannheten er det, at mennesker er påvirkelige og tilpasningsdyktige. Vi prøver å tilpasse oss et samfunn der det handler om å se fantastisk ut til enhver tid. Vi påvirkes av det vi hører og ser hver dag. Til de som sier at "menn ikke bryr seg", eller "det er bare å være fornøyd med den du er": Det er ikke så enkelt. Bare tenkt på hvordan vi formes som mennesker. Vi formes av familie og de rundt oss når vi vokser opp, og av samfunnet vi lever i når vi er voksne. Både positivt og negativt.

    Og til deg julie: Å lese dette blogginnlegget gjorde dagen min- og sikkert mange andre jenters også. Dette er et tema som aldri bør "gå av moten".

    Fride 22

    SvarSlett
  35. Det fine med oss mennesker er at ingen av oss liker akkurat det samme. Det triste med oss mennesker er at mange av oss likevel prøver å bli likt av alle. Og det er umulig! Prøv å løsrive deg fra det. Ikke bry deg om hva andre synes, da vil det bli enklere for deg å like din egen kropp. Og når det kommer til stykket er det egentlig kun det som teller - hva du selv synes! Selv om det kanskje ikke er noen trøst akkurat nå når du tydeligvis sliter med å bli fornøyd med den.

    For hva det er verdt så synes jeg at du var flott.

    SvarSlett
  36. Mannen din eier selvsagt kroppen din.

    SvarSlett
  37. Flott skrevet !

    Andre ringvirkninger:
    - Skaper konflikter. Mor og far er teite som ikke lar meg få de 2000 kronene til nye klær som jeg mangler i kolleksjonen min.

    - Stress og triste skjebner. "Shit.. jeg bare må få tak i penger til den nye kjolen. Hvordan? Tenke tenke.. Jo, nå har jeg det! Det går kanskje utover broren min, barna mine, eller mannen min som skulle gjøre X denne helgen, eller husleien som skulle vært betalt, men la gå for denne gang. Det finnes jo kredittkort (som kan gå en smule for varmt etterhvert..)"

    - Misunnelighet. Min venninne får ditt og datt, jeg får ingenting...

    - Fjerner fokus fra viktigere verdier. "Jeg skal se slik ut og gjøre sånn som ukeblad X sier. Gjør jeg ikke det er jeg mislykket..., får jeg ikke 100 likes på det nye bildet jeg la ut hvor jeg har på meg den nye kjolen er jeg ikke god nok")

    - Spytter penger inn i en bransje som ikke alltid spiller med åpne og rene kort. F.eks. barnearbeid, arbeid for luselønn etc i utviklingsland (helt unødvendig dersom man har nok fra før)

    Takk for at du sier fra !
    Hilsen mann 36

    SvarSlett
  38. Dere jenter har litt å lære av gutter, gi blaffen i hva andre syns om dere. Det er viktigere ting her i livet.

    SvarSlett
  39. Du er fantastisk fin, akkurat som du er! Du er din versjon av perfekt og det er DU som eier din egen kropp - eller du kan velge å la andre ta kontrollen.

    SvarSlett
  40. Ett herlig innlegg!!!!

    håper dette kommer opp og frem. det fortjener du! =)
    hilsen Gutt/mann 26

    SvarSlett
  41. Fokus på kropp har til enhver tid eksistert. Alt i denne verden handler om to ting, reproduksjon og sikkerhet. Hjernen vår tror den lever i år 20 000 før kristus. Det vil si den tror vi fortsatt lever i et stammesamfunn sammen med 100 mennesker. Evolusjon går mye tregere enn befolkningsvekst og det å bygge en by.

    Så i denne stammen med 100 mennesker vil en mann finne en kvinne for å få barn (hvorfor vil han det? Jo, fordi det er programmert inn i hjernen. Reproduksjon er noe man skal strebe etter). Hva skal han se etter? Formene på kvinnen. Hvordan ser hun ut. Puppene, hoftene, symmetriske trekk. Alt dette kan tyde på hvor vidt hun er i stand til å reprodusere vellykket og få en unge som er frisk og sterk.

    Så hva skal en kvinne se etter, utseendet til mannen? Til en viss grad riktig, men andre trekk er LANGT viktigere.
    Sosial status med dusinvis av utropstegn bak. Det er omtrent det eneste som spiller en rolle for en mann. I denne flokken på 100 mennesker, hvem er lederen? Hvem er lederens 5 nærmeste venner? Kvinner er programmert til å tiltrekkes mot denne type menn. Menn som er en naturlig leder i ulike situasjon. Det er fordi det øker hennes sjanse for å OVERLEVE. I primitive samfunn, hva skjer om hun får barn med en svak mann (la oss si han er kjempesnill, søt, pen å se på, stor og sterk til og med (alt dette er bra egenskaper en kan komme langt med), men han er ikke populær innad blant stammens ledere. Han er alt annet enn en leder. Vil dette øke eller svekke kvinnens sjanse til å overleve? Tenk primitivt her.

    Alt dette gjelder den dag i dag. Kvinner sitt utseendet er viktig, beklager om jeg sier nå det ingen tør å si, eller kanskje ikke vil innse. Menn sitt utseendet ikke fullt så viktig.

    For å avslutte der jeg begynte; det er ikke reklamebransjen som skaper fokus på utseendet, det har alltid vært der. Jeg kan dog være enig i at det må være dumt å hele tiden få påminnelsen om kropp via enhver media platform om du selv er svært misfornøyd med din egen, og dette er noe du tenker mye på. Men sannheten er at om du hadde bodd i en stamme med 100 andre mennesker for 20 000 år siden ville du nok vært en av de siste de 30-40 andre voksne mennene i stammen ville hatt barn med. Du ville nok ikke endt opp med lederen.

    Alt handler om reproduksjon og overlevelse.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er nok riktig dersom naturalismen er sann. Altså alt som eksisterer er naturen. Dog har naturalisme flere problemområder som også reduserer mennesket til noe det ikke er. Er naturen alt som eksisterer slik naturalismen forfekter? Hvordan kan den så ha begynt å eksistere? Hvordan kan den være kontingent? Er det ingen mening? Hvorfor bør jeg være moralsk? Hva er kjærlighet? Hva vil det si å være menneske? Hvordan skal man oppfatte "jeg'et" sitt? Hvordan kan man betrakte menneskeverdet? osv osv. De fleste av oss føler oss som frie mennesker med en personlighet, samvittighet, mening, fri vilje, tilhørende moralsk ansvar, etc, men er dette noe åpenbart i naturalismen? Hva er det egentlig som best forklarer den virkeligheten vi lever i? Skal man akseptere eget virkelighetssyn bør man også følge logikken til bunns på en koherent måte. Livssynet bør henge sammen med seg selv og med det vi kjenner av virkeligheten. Det bør gi en helhetlig mening. Det bør henge på greip. Samtidig bør man også ha sånn noenlunde klart for seg hvor vitenskapen slutter og troen begynner.

      Det synes som naturalisme som virkelighetssyn er hele årsaken til denne måten å vurdere et menneske på. Menneskets verdi og verdighet reduseres til noe det ikke er. Dersom alt som eksisterer er det fysiske. Dersom mennesket bare er en kombinasjon av molekyler, hvordan kan da noe annet enn det fysiske ha betydning, verdi, mening eller overhodet ha noen som helst gyldighet?

      http://meningen-med-livet.com/undersider/fornuft_personlighet.php

      Slett
    2. "men er dette noe åpenbart i naturalismen?"
      Ja det er det.
      Religion alert.

      Slett
    3. "Ja det er det.
      Religion alert."

      Goddag mann økseskaft

      Slett
  42. Du skriver fantastisk flott!

    SvarSlett
  43. Men du er jo slik som i magasinenene...

    SvarSlett
  44. Svaret er jo at det spørs hva du mener med å eie, og det svarte vel du på her.

    Du er jo super sexy, og håper du vet det!

    SvarSlett
  45. Omg, for noe drit. Og dette har vel aldri skjedd deg "mennene i rørleggerbilen. mennene som ruller ned vinduene og plystrer etter meg når de kjører forbi"

    SvarSlett
    Svar
    1. du er ikke tilfeldigvis rørlegger?

      Slett
  46. Applaus til deg som skriver et innlegg som dette. Jeg skal svare deg på det du lurer på; Det er ingen andre, ikke reklamebransjen, mennene som plystrer etter deg, han som stikker hånden ned i trusa di uten samtykke, mediene som mener du ikke er bra nok, jentene på trikken som mener man aldri kan bli tynn nok.. Det er ingen av dem, det er kun deg og ingen andre! Du eier kroppen din og ingen andre skal se på den som sin eiendom.

    Du ser absolutt fantastisk ut! Min kommentar derimot burde ikke avgjøre hvordan forhold du har til kroppen din, enten om kommentaren min er positiv eller negativ. Jeg håper du selv mener du ser fantastisk ut, for det spiller ingen rolle hva resten av verden synes, det har ikke den noe med.

    Jeg heier på deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. hi baby how ru today this my email h.1977@yahoo.com 00447804444459 i would like to speaking with u

      Slett
  47. Kjære unge flotte jenter - her kommer en gammel dame på 50 år og som en gang var flott som dere. IKKE HØR PÅ DE SVINA! Dere er bra nok og det er menn og gutter nok der ute. De har forskjellig smak og det en noen som passer for alle og enhver, uansett kroppsform og humør og humorprofil. Jeg har levd så lenge at jeg VET det. Ikke bruk tida på hva andre synes om dere! Bruk tida på å finne ut hvem dere vil være og hva som skal være viktig i deres liv. Øv på å bli den beste utgaven av den dere vil være. Være en god venn. Finn en gammel dame som kan være coachen din (min er 94!) Være en som ler høyt av en sommerfugl eller en vakker solnedgang. Meld dere inn i Amnesty. Bli besøksvenn. Les filosofi. Livet er fuuuult av god og vakre ting man kan bruke energien sin på. IKKE HØR PÅ DE SVINA. Ikke slipp dem inn i hodet ditt. Velg din egen vei - ikke alltid enkelt, men du så mye mye rikere og morsommere. Good luck - flott unge damer!

    SvarSlett
  48. Du er langt flottere enn noen av de idealene som fremstilles idag!=)

    SvarSlett
  49. Ser ikke hvordan du kan være så misfornøyd med kroppen din, ser helt normal og fin ut! De fleste gutter bryr seg ikke super mye om det er litt ekstra eller litt mindre så lenge man har noe å kose med tror jeg ;)

    SvarSlett
  50. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  51. Du er vakker, se det, husk det og TRO på det!
    Elsk deg selv for den du er og hvordan du er, og da blir verden så utrolig mye flottere:)

    SvarSlett
  52. Jeg synes du motsier deg mye i artikkelen, spesielt med det bildet.
    Hadde det vært ei tykk jente som ikke har troen på seg selv, som ikke tror menn vil ha henne, hadde det vært forståelig....

    Men det er vel kanske derfor artikkelen er på "trykk" i vg, fordi noen med så bra kropp faktisk ikke tror kroppen er bra nok?

    Kanskje det VG ville vise?

    SvarSlett
  53. Hei! Jeg liker innlegget ditt veldig godt. Jeg synes du har en vakker kropp!
    Jeg mener det! Stå på:)
    Hilsen gutt 23.

    SvarSlett
  54. I would have done you, lett!

    SvarSlett
  55. Hvorfor bry seg om kvinnemagasinene de kvinnebladene som er 50% du er fin som du er og 50% sånn kan du slanke deg fatty det er noe du strengt tatt ikke trenger og støtte eller engang se på du veit hvor de er.
    Kosmetikkindustrien som er ond og bruker forsøksdyr i stor skala moteindustrien som er dominert for det meste av homofile menn (ikke at det er noe gærent med homofile) som vil at modellene skal se ut som unge gutter/menn hvorfor bry seg om sånt piss ? hvorfor ? hva er vitsen ? noen av dere gjør det, men jeg gidder ikke.
    Hvorfor kjøpe den slags kunst ? jeg gjør ikke det jeg kjøper det jeg liker.
    Kroppen din er ikke eid forresten den er lånt når du dauer går molekylene tilbake til naturen ...jupp.

    SvarSlett
  56. Ja! Det er akkurat det jeg sier til mine unge venner også! Men "de svina" er ofte jentene selv - det handler også om å ta seg sammen og ikke går med følehornene ute hele tiden for å ta tempen på hva andre syne som en. lev i vei og ha det gøy. Vær interessert - da er du interessant!

    SvarSlett
  57. ...Kunne ikke fått det frem bedre selv! Du har nå satt ord på min største frustrasjon i livet! Det opptar hele dagen, hele uken og hele året... ikke konstant, men hver gang du blir minnet på det. Ja, det har nok noe med selvtillit og selvfølelse og gjøre også, men er det lett og ha god selvtillit når du hele tiden blir vist hva du "skulle sett ut som"? I tillegg så er det gjerne "de" som bilr fremstilt som de mest suksessfulle i verden... så vil jeg da aldri bli det?! Fokuset til kvinner OG menn (ikke glem hvor fancy de har blitt de siste årene, overrasket over at det finnes skikkelige mannfolk igjen her..) har endret seg MYE de siste årene. Og desverre så er jeg enig med Anonym her oppe....så lenge vi krever mer (fordi folk kjøper og biter på...) jo mer vil det bli! Desverre... OG en annen ting som spiller inn her. Vi er oppdratt til og IKKE være fornøyde med noe, og ihvertfall ikke oss selv. Du skal ikke være 100% lykkelig! Er du det, så er det liksom noe "feil" med deg.. dette er jo en helt annen diskusjon, men det spiller litt inn på det med og godta seg selv for den du er. Gjør du det, og viser det.. så er det da de som tenker " hvordan kan hun det, hun er jo ikke syltynn/pen nok/brun nok osv. Denne diskusjonen kunne gått i årevis.... Men.. takk for innlegget! Genialt skrevet, og ett viktig tema! Takk

    SvarSlett
  58. Pussig at ikke det samme gjelder når det er snakk om kjøp/salg av sex....

    SvarSlett
  59. Spør heller deg selv om hvem som eier hodet ditt ... Mye av dette bestemmer en selv.

    SvarSlett
  60. Interessant tog med støttende kommentarer her. Her er min vinkling på dette.

    Hva om dette handlet om en sprinter. Hvem eier kroppen hans? Er det publikum? Er konkurrentene? Er det den lokale treneren? Er det nåtidens verdensrekord holder? Kanskje treneren hans? Foreldrene hans? Vennene? Lokale fans som sier han har potensiale, og bør satse på å bli norgesmesterskap?

    I all sannhet er selvsagt kroppen hans. Så godt som ingen i verden vil heller ikke bry seg i det minste om han bestemte seg for å droppe alle treninger og heller gjøre det han har lyst til der og da. Meget sannsynlig spise pizza, kake og spille playstation, se på tv serier med noen sosiale variasjoner nå og da. Dette er 100% ok, ingen problem. Han bestemmer

    Konsekvensen er bare at han vil tape mange flere sprintløp. Ikke alle. Han kan fortsatt vinne løp mot mange andre sofa griser, bare ved hjelp av genetiske fordeler. Derimot om han skulle være interessert i å bli bedre så er nok det å følge med på konkurrentene, verdensrekord holdere, trenere og fans en god start på å klatre i systemet.

    SvarSlett
  61. Herlig innlegg. Så viktig tema i dagen samfunn, det er alt for mange som bryter seg selv ned på grunn av stadig økende kropps press.Hvor forsvant tankegangen om at det at ikke alle er like er en vakker ting. Vi jenter burde støtte hverandre, gi komplimenter og hylle egen kropp. Ikke la samfunnet eller andre diktere hvordan du og din kropp burde se ut. Vær stolt av kroppen din, god sommer!

    SvarSlett
  62. Utrolig fine pupper.

    SvarSlett
  63. Gidder ikke å lese blogger, men hu dama var fin

    SvarSlett
  64. Hvis det er deg som er på det bildet så har du perfekt kropp, timeglass figur. Helt nydelig.

    SvarSlett
  65. Jeg liker det, men blir også så utrolig provosert av det du skriver. Provosert så mye at jeg vil hyle og gråte, fordi jeg skulle ønske jeg, når jeg om noen måneder fyller 19, kunne se ut som deg. At et eller annet Freaky Friday-opplegg kunne gitt meg en ordentlig kvinnekropp, istedet for et tomt skall som ikke er sikker på om det hører til en gutt eller en jente, som i tillegg ikke fikser å se de svære billbordreklamene uten å klype seg i magen og få en klump i halsen. Provosert fordi noen sikkert har fått deg og 99% av alle jenter til å tvile på at de ikke er bra nok.

    Dere som arkiverer dette temaet i hodet deres som "sutring fra damene" burde se på verden en gang til. Problemet er ikke bare funnet på, det er ekte og vi trenger at det blir tatt tak for å få en slutt på det. Kjendisdamer spesielt får store oppslag i allverdens sladreblad og aviser om de viser seg utenfor huset uten sminke eller i laffebukser. Hvor er de artiklene om mennene? Vi trenger å vinne tilbake ordet "feminisme", der både kvinner og menn forstår at vi ikke brenner mannfolk på bål og at å være feminist ikke gjør deg lesbisk.

    SvarSlett
  66. Erlend Mikalsen7. juni 2014 kl. 16:12

    Enig med anonym, kort sagt, slike blogginnlegg er lame. En idrettsutøver eier sin egen kropp, men trener for å bli bedre, det er det han tjener på. Kvinner vil se bra ut. Det er deres kropp, men hvis de blir feite så blir de mindre attraktive, sånn er det bare. Ingen vil ha feite jenter, og min erfaring er at jenter setter det høyere å være attraktiv enn å være seg selv. Dette er bra! At man skal akseptere seg selv er idioti. Hva om man tilfeldigvis er en taper? Skal man bare si ok, greit, jeg er en taper, men jeg er nå meg selv i det minste. Eller skal man prøve å bli bedre? Åpenbart det siste. Sånn er det, get over it.

    SvarSlett
    Svar
    1. det er nesten så jeg tror du ikke er sarkastisk, men det hadde jo vært ganske på trynet.

      Slett
  67. Utrolig spennende innlegg. Du lurer på hvem som eier kroppen din og svaret er deg selv.
    Staten sier de eier den og noen er idioter nok til å la de bestemme.
    Ottar gjør også krav på kroppen din. Hvis du har lyst til å strippe så får du ikke lov av Ottar, fordi de har bestemt at det ikke er bra for deg.
    Staten prøver å bestemme hva du skal ha lov til å putte i deg som forbud mot kjøp av råmelk, rød ris eller en kake som er utloddet for eksempel.
    Ellers så er jeg dritt lei damer som klager over dameblader sitt innhold. Hvorfor i h...... kjøper damer de, det er jo det samme som å støtte de.

    SvarSlett
  68. Si Du eier kroppen din... de som stikker handen i trusen din de klabber du til.

    SvarSlett
  69. I dag måles man ut ifra utseende. Og man sier at verden går fremover?

    Ikke at jeg skjønte innlegget, da det virker som bloggeren egentlig har skjønt at hun er bra nok.

    SvarSlett
  70. "Gud har ingen medpartnere".

    FVMD.

    SvarSlett
  71. Takk for et flott og konkret innlegg! Du får sagt det!
    Du eier kroppen din, ingen andre, sant ; det vet vi alle innerst inne. Vi vet at om man møter en virkerlig bra fyr, så tenker han ikke på om du har thighgap, struttepupper, noen ekstra kilo her eller der, eller om øynebrynene er nynappede eller om sminken helt dekker ansiktshuden din (eller kanskje han faktisk tenker at "hun har litt vel mye sminke; kunne ønske jeg kunen se henne som hun egentlig er.."...?

    Som du sier; det er markedskreftene som forsøker å gjøre penger på deg; og alle de andre; så vi vasser i en kultur der vi ikke helt klarer å stå i mot presset... desverre!
    Men vi prøver vel ? Og insisterer vel på; retten til å være meg; retten til å være rar, om man vil ! Retten til å være fri i sitt eget liv !

    SvarSlett
  72. http://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI hærlig tekst i denne sangen :) og btw så har du en nydelig kropp. ta vare på den. spis, elsk, lev <3

    SvarSlett
  73. Kjempeflott skrevet! Vi jenter må begynne å ta makten over oss selv tilbake. Verdien vår måles IKKE i utseendet og hvor mange tilbakemeldinger vi får fra gutter og menn om hvor sexy vi er. Vi har rett til å bli sett som mennesker og ikke som bare kropper som er til for å tilfredstille.

    SvarSlett
  74. Hvem eier kroppen din? Spørsmålet er: "hvem gir du den til?"

    Det er din eiendel, og du er selv ansvarlig for den.
    En kan bli lurt til å tro en passer kroppen sin for noen andre..men ta heller ansvar selv.

    SvarSlett
  75. Det du skriver er veldig presist og treffende. Men du har jo faktisk en veldig fin kropp og et pent ansikt.. Lurer på hvordan utslaget hadde blitt om en god del midre attraktiv person enn deg hadde skrevet dette, kanskje det samme? hvem vet

    SvarSlett
  76. Takk for din ærlighet, du har all grunn til å være stolt over hvem du er og hvordan du ser ut Julie, stå på! :):)

    Din venn!

    Vargas

    SvarSlett
  77. Kan jeg spørre hvorfor du dropper stor bokstav etter punktum? Trekker et ellers bra innlegg mye ned.

    SvarSlett
  78. Du snakker om kroppen din, men det er nok "i toppen" det sitter. Vi mennesker har gjennom århundrer vært "selfdestructive" og svært lettpåvirkelige. Det ligger i menneskets natur. Hvis millioner av mennesker fulgte Hitler i alt det han foretok seg så er det ikke så vannskelig å forstå at unge jenter følger det som dagens markedsførere instruerer dem. Det er den samme taktikken som alltid blir brukt: Hvis du ikke gjør som vi sier så er du ikke en av oss og da må du ta de grufulle konsekvensene. Mennesket strever etter det perfekte ideal fordi man blir fortalt at man er mislykket hvis man ikke oppnår det. Når det er mennesker der ut som er villig til å tjene penger på "trafficking" så er det ikke så vanskelig å tenke seg at det er mange der ute som er villig til å tjene penger på et dårlig selvbilder. De som tjener penger på dette bruker sin hjerne på å manipulere deg, derfor ar det viktig at man har fokuset på hjernen og ikke kroppen når man tar et oppgjør med dette. Andre jenter som kanskje er litt nærmere "idealet" er som du sier også misfornøyde, men hva gjør man når man er misfornøyd? Man sparker nedover. Dermed blir jenter som i utgangspunnktet er offer, medspillere for de som utøver denne påvikningen av oss. Mennesket har den merkelige egenskapen av å lukke øynene for det som vi ikke føler for å konfrontere. Derfor spiser vi oss gode å mette på dyr som har blitt plaget på det mest grusomme. Derfor tar vi piller for å bli brune uten å vektlegge de som har blitt syke av det. Derfor er vi villige til å handle moteklær som er sydd av barn. Å se enn annen vei er noe vi er flinke til alle sammen. Tenk hvor enkelt det da er for kyniske markedsførere å se en annen vei når de manipulerer oss. Du kan ikke fortelle en alkoholiker å slutte og drikke eller en bulimiker å slutte å overspise og du kan ikke fortelle et dårlig selvbilde å slutte å være destruktiv. Dette må læres i ung alder og det må læres av samfunnet. Det er for mange foreldre som viderfører dette til sine barn som igjen påvirker de andre barna. Så skolen er den sentrale biten her. Vi må overhøre alle de som sier at det er foreldrenes eneansvar å oppdra barna og at ingen skal legge seg opp i oppdragelsen. Dette er ofte de som har noe og skjule som sier slikt. Barn må samtidig og i sammen få lære: Sundt kosthold, medmenneskelighet, selvstendighet, skape godt selvbilde, sunne verdier, moral, etikk osv. Alle barn vil før eller siden bli påvirket, derfor er det viktig at de tidlig blir påvirket av oss i felleskap. Min niese i USA går på en skole med uniformer, mat laget på skolen basert på menyer bestemt av foreldrene i plenum sammen med kostholdeksperter og ved skolestart får alle lister med skolemateriell som skal kjøpes inn og så blir alt værende på skolen hvor det blir brukt av alle. Resultatet er en skole uten merkepress, usunne spisevaner og sterke elever med et enda sterker fellesskap. Dette er etter min mening noe Norge bør se på. Hvor tidligere vi får sunne verdier inn i tankesettet til de unge hvor sterkere vil de stå i mot all negativ påvirkning senere. (PS. Jeg mener ikke at USA er generellt bedre på disse tingene, det var kun et ppersonlig eksempel)

    SvarSlett
  79. Flott skrevet, Pål Larsen. Dette vil nok åpne øynene for noen :) Fint å se flere som ser virkeligheten..!

    SvarSlett
  80. Jeg er naturlig tynn og har nesten ikke pupper. Skulle gitt alt for å se ut som deg, du har en nydelig kropp. Tør ikke gå på stranden engang pga jeg ser ut som en 12år gammel gutt. Ikke vil jeg ha silikon heller, så blir neppe noen strand på meg med det første.

    Det føles ikke som jeg eier min egen kropp nei.

    SvarSlett
  81. Det som er tragisk er at kvinner ikke kan ha kroppshår lenger. Kjendiser blir mobbet om de har hår under armene eller på beina. Mange gutter tror kvinner ikke har hår under armene fra naturens side siden mer enn 99 % fjerner det. I alle fall om sommeren når håret kan synes. Virker som det er mye mer aksept for kroppsfasonger enn for kroppshår på unge kvinner. I USA er det vanlig å kjøpe elektrolyse behandling til jente barna når de kommer i puberteten, slik at de skal slippe å bruke så mye tid og penger på fjerning av kroppshår. Det eneste håret på kvinner som får lov til å vokse fritt er hodehåret og øyevippene. Selv øyebrynene får ikke være i fred, men må nappes.

    SvarSlett
  82. Hei! Du skal få en ærlig kommentar fra en mann midt i tjueårene. Og den må du ta til deg. Jeg har studert dette "kroppshysteriet" hos dere damer litt og konklusjonen ble at det er DERE damer som har startet dette bråket. Det er dere som lager disse motemagasinene med tynne kropper. Det er dere som er opptatt av fashion, og klær som er laget av såkalte designere. Det er også dere som leser disse bladene. Det er for det meste dere som jobber i denne bransjen OG dere som er kundemassen. For det meste. VI mannfolk står på sidelinjen og skjønner ikke så mye av det. Hvor har dere dette fra, hvem fant på at dere skal være syltynne og plettfrie? Vi karer liker damer som ser ut som damer og oppfører seg som damer. Og gjerne at dere er litt forskjellige. Smaken vår varierer litt, men innerst inne så holder det at du ser ut som en dame og har en passende personlighet. Den kroppen din er over det som vi tør å drømme om, vil jeg si. Vanlige menn/gutter lærer seg etter hvert hva som er realiteten og holder seg til den. Derfor er det dårlig gjort at vi får en del av skylden for at det er høyt kroppsfiksering hos dere. Et godt tips til dere: bruk huet.

    SvarSlett
  83. Må igrunn si meg litt enig med "Anonym" over her, vi menn bryr oss ikke så mye om alt det hysteriet der, så klart, det finnes noen, men jeg tror ikke jeg er på vidda når jeg sier at de fleste menn/gutter liker jenter/damer som ser ut som deg.
    Du er vakker, som så mange andre jenter også! Problemet er at dere lar moteblader og annet tull fortelle dere noe annet.
    Du spør hvem som eier kroppen din? Jo, det er DEG! Men da er jo også viktig at det er DU som bestemmer hvordan den skal være, DU må bestemme hva du vil med kroppen din, og livet ditt, og gå ut ifra det.

    Personlig synes jeg ikke det fins mye som er mer usexy enn de syltynne damene i reklamer og blader, jeg liker vakre naturlig jenter med fine former, ikke beinrangler :)

    Det viktigste er igrunn at du selv er fornøyd, og da må man stenge ut alle andre, de har nemlig ikke noe de skulle ha sagt! :)

    SvarSlett
  84. Man må jobbe med seg selv dag for dag, og først lære å elske seg selv. Når du gjør den jobben med deg selv, vil du fokusere mindre og mindre på alle disse signalene som sendes vår vei. Du er nydelig og har en fantastisk kropp, ikke tro noe annet.

    - L <3

    SvarSlett
  85. Tenker litt at alle som skriver at du har en fantastisk kropp, er med på å gjøre akkurat det du skriver om....
    Eneste bra komplimentet mener jeg er: "Jeg driter i hvordan kroppen din er, det er deg jeg liker". Vet jo at verden ikke er slik og at det ikke er intensjonen til folk her, men har en utvidet dobbeltmoralantenne som slår inn litt her. :)

    SvarSlett
  86. Statsministeren er vel et bevis på at noen få lykkes selv om de ikke oppfyller kroppsidealene, men Erna har nok sterkere tro på seg selv enn folk flest...

    SvarSlett
    Svar
    1. Intelligens og personlighet er ikke direkte relatert til utseende.

      Slett
  87. Kanskje kjedelig å si det, men evolusjonen eier kroppen din. Og min.

    Det første man ser når man møter noen, er kropp. Ansiktet, blikket, figur. Noen av oss er mer heldige enn andre, andre må jobbe for det (så langt genetikken strekker seg).

    Det er ikke til å stikke under en stol at majoriteten av populasjonen foretrekker en ikke-overvektig partner. Det blir for politisk korrekt å si at "nei, du er fin som du er" til absolutt alle, fordi en er redd for å såre vedkommede. Det en ikke tenker over da, er at en gjør den personen en bjørnetjeneste ved å direkte og indirekte rose "binge eating", og at det er helt greit å konsumere en hel boks B&J.

    Evolusjonen er hjerteløs, de beste genene vinner, det har alltid vært sånn. Du trenger ikke å like det. JEG liker det ikke. Men det er sånn det er, og har alltid vært, og mest sannsynlig kommer alltid til å være fordi evolusjonen (herunder: konkurransen) er grunnen til at vi er her idag og ikke blir jaktet på av en annen art.

    Jeg har allerede tatt grepet og gått ned 15kg, for så å gå opp 6kg muskelmasse. Da vet jeg at da står det ikke på fysikken hvertfall.

    For det det er verdt: du er i en perfekt form.

    Og de som forsyner seg av trusa på dansegulvet er det bare å sparke i bjellene på. Kall det "grensesetting" om det kommer opp noen spørsmål :p

    Hilsen,
    mann 29.

    SvarSlett
  88. Bra skrevet! Jeg er glad jeg ikke er 14-15 år gammel nå. Det var nok press sosialt da jeg var på den alderen, nå med sosiale media, facebook, twitter og instagram, er det nok mye verre. Og når jeg først hørte uttrykket "strong is the new skinny" tenkte jeg at, jippi, endelig et sunt ideal! Men det har jo sklidd helt ut og blitt sykelig det også.

    Fortsett å skrive slik :-)

    Hilsen Abnormalt Kroppsbilde, Gutt, 34.

    SvarSlett
  89. Trist tekst, men jeg er enig i kommentaren fra Kari Jaquesson om at det er jentene selv som har skylda.
    Når du i tillegg stiller spørsmål om hvem som "eier" kroppen din, så er du langt ute å kjøre.
    Ta deg sammen og ikke gå rundt og vent på hjerter og smileys og klisseprat om at du er god nok, det kan virke som om det er dette du egentlig forventer med denne teksten din og det er definitivt ikke bra.

    Mvh
    Thea Asperheim

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, takk for kommentar Thea Asperheim.

      Synd du misforstod innlegget (eventuelt ikke orket å lese mer enn første setning?). Jeg påstår verken at jeg er fornøyd eller misfornøyd med kroppen min, men påpeker utelukkende hvor absurd det er med så mye kroppsfokus i dagens samfunn. Samt hvor lite respekt vi har for hverandres kropper. Naturligvis er jeg ikke så lite intelligent at jeg faktisk lurer på hvem som "eier" kroppen min, men valgte likevel å skrive innlegget i denne vinkelen da det er lett å føle at kontrollen over sin egen kropp drukner i alt kroppshysteriet. Jeg håper vi kan bli bedre når det gjelder å akseptere oss selv og hverandre, samt styre unna destruerende og overfladiske blogger, magasiner, medier og uttalelser. Aller mest håper jeg vi jenter klarer å backe hverandre! Jeg beklager at det var vanskelig å lese mitt innlegg mellom linjene. Ha en fin dag :-)

      Mvh
      Julie

      Slett
    2. Veldig bra blogg Julie.
      Bloggen er vanskelig å tolke, det er det jeg synes er bra. Den handler ikke om deg eller meg og den gir ingen svar.
      Det er nettopp det som er bra, det fører til at alle må ta en runde med seg selv for å finne svar.
      Du er tøff som bruker deg selv og "din" egen kropp, for å sette fokus på noe så viktig.

      Mvh
      Eivind

      Slett
  90. fint innlegg. Men jenter er jenter verst,heter et gammelt ordtak.Og det betyr at jenter har alltid vært opptatt av utseende /kropp ,og sammenlignet seg med andre jenter.Jenter graderer hverandre,og de slanke ,pene har alltid lagt lista ,som blir temmelig uoppnåelige for de mer allminderlige.Dette starter fra ganske tidlig i puberteten,og varer nesten resten av livet.SLITSOMT. Jeg er blitt 55 år ,og vet hva jeg snakker om. Min mor sa det samme,og hennes mor osv.osv.Men blader ,media og reklame ,gjør det jo ikke noe lettere akkurat. Men samme problemet har eksistert siden tidenes morgen.Så jenter,skyld ihvertfall ikke på gutta..men prøv heller å godta deg selv,respekter at vi er forskjellige,og driv litt holdningsskapende arbeid. Mvh Liv

    SvarSlett
  91. Dere jenter.. så utrolig kroppsfikserte og snakker alltid om presset dere har. Dere har ikke noe mer press enn oss gutta og mennene. Ser du noen modeller med ølmage? Til ettertanke.

    SvarSlett
  92. Det er et enormt press for både damer og menn og det jeg aldri kommer til å forstå meg på, med tanke på alle mulige saker som ikke er lovlig, er at det ikke blir ulovlig og reklamere slik som media gjør i dag! ingen av de som sitter høyt opp i systemet tar ansvar.

    SvarSlett
  93. svaret er enkelt og greit, det er din kropp. alt dette andre er bare syting og svada og det alle jenter sier hele tiden, når de får et innfall av refleksjon. særlig alle dere bloggere. verden er som den er, urettferdig og kommersiell, face it og vend fokus bort fra konsensus og mainstream.

    SvarSlett
  94. Her kommer et svar fra en mann. Om det er deg avbildet i speilet, så er du mer eller mindre perfekt i forhold til det en mann ser etter. Akkurat litt timeglassfasong og flotte hofter og overdel. Så da kan det tenkes at mennene i rørleggerbilen faktisk er de eneste som har rett; deres plystring må ikke tas som en fornærmelse, men en anerkjennelse. Der går en flott kvinne! Det sagt, dette med kroppshysteri er en oppfinnelse av kvinner og homofile menn. Ingen ekte mann vil ha kvinner som ser ut som barbiemodeller totalt uten former. Og ingen ekte mann vil ha silikonpupper slik man ser de i pornofilmer. Kvinnen avbildet i speilet er veldig nære det de fleste menn ser etter. Om noen husker de dansende kvinnene fra Dove såpereklamen for et par ås siden så er det faktisk disse som er sexy..

    Men - uansett hvordan modeller(valgt ut av homofile klesdesignere) ser ut, drit i det. Det er ikke et bilde av virkeligheten. Vær deg selv og forlat de som prøver å lage et feilaktig bilde inni hodet ditt, de er ikke verdt din tid. Skulle ønske flere ga fullstendig blaffen i dette med ekstremslanking og mote, for det er ikke vakkert. Det som er vakkert er litt former som på bildet over her. Du skriver også noe om vulgære former. Det er også feil.

    Om dere kvinner hadde sett dere slik vi menn hadde sett dere, så hadde dere antagelig blitt ganske så perpleks og forbauset. For vi menn synes faktisk at de aller fleste av dere kvinner er gudinner. Vakre flotte mennesker som vi forguder.. Det skal ganske mye til før vi menn synes noe annet..

    SvarSlett
  95. Løft blikket ditt, du er vakker. Punktum.

    SvarSlett
  96. Jeg er helt enig med deg!

    SvarSlett
  97. jeg skjønner ikke hvorfor du tenker sånn om deg selv.
    mange gutter sikler etter jenter som deg, sånn seriøst

    SvarSlett
  98. Amen til det! Utrolig bra skreve !

    SvarSlett
  99. vær ærlig og snill, så går alt bra ;-)

    SvarSlett
  100. Syns innlegget er flott,men er ikkje helt sikker på NÅR det skjedde at vi ble så utrolig fokusert på hva alle andre mener?

    Eg har aldri følt meg mobbet eller tvunget til å se slik og slik ut. Eg har sett plakater av jenter i bikini og tenkt å den var kul, og når rg ser selve bikinien ser eg kjapt om den passer meg eller ei. Samme gjelder gensre jeans etc.
    Eg har aldri kunne brukt en stroppeløs BH eller en kjole med åpen rygg ,eg har helelr aldri kunne gått med superkorte shorts , eg kan ikkje bruke veldig høye elelr helt flate sko -so what? Verden går ikkje under,eg er ikkje entaper, eg er ikkje uverdig å bruke bikini eller badetøy eler whatever for det. Hva er det som er så forbaska viktig med å være LIKE? Hva er det som gjør at unge jenter tror de MÅ se sånn og sånn ut -hvem lærer dem dette?

    Min mor lærte meg unikhet, hun lærte meg å stå på egne ben og være autentisk og være særegen og megselv.
    Har folk prøved å mobbe? Jada, har de lyktes, NEI -mobbing bet ikkje på meg fordi eg hadde ikkje behov for å bli akseptert av *alle andre*
    Datteren min har blitt mye mobbet og hun har stått ved dem som har blitt mobbets side for både utseende og oppførsel osv. Vi ahr opplevd rykter som ikkje var sanne og det har aldri knekt oss fordi vi selv vet vår egenverd. Og min består pokker ikkje i om eg passer til ukebladenes eller en fjortis i butikken sitt bilde av hva som er vakkert og kledelig og *riktig*

    Dette er en ukultur der folk blir så påvirket av reklame og press fra alle andre at det er vanvittig -seriøst dette begynner i HODET -din egenverd sitter ikkje i din rette nese, den perfekte figuren eller brunfargen,ikkje dine perfekte lokker, lommebok eller flotte rumpe.

    Lykke til med å la alle andre styre DITT eget unike utrykk om hva som er den beste utgaven av deg!

    SvarSlett
  101. Synd at flere misforstår bloggen - du syter på ingen måte over din egen kropp. Jeg synes du illustrerer problemet svært godt og virkningsfullt, og at du er modig som tør å gjøre det! Stå på og ikke bry deg om noen av idiotene over som må slite med grunnleggende norskkunskaper og tolkningsevner for å forstå hva det er du prøver å si her.

    Hilsen your homeboy, Henrik Ibsen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
  102. Et ekstremt bra innlegg!

    SvarSlett
  103. Utrolig bra skrevet!! Eg kjenner meg faktisk ganske mye igjen i det du skriver! Eg har alltid synes at kvinner med former er kjempefint! Eg har alltid sammenlignet meg selv med mine 20 kilo lettere venniner som ser ut som modeller, mens eg har stor rumpe, lår, bryster osv, som nå til dags blir sett på som overvektig for mange. Dette er så feil!! Former er nydeligt! Det verste er at eg faktisk er fornøyd med meg selv, men derimot sier BMI'en min at eg er lettere overvektig! Hvem er det som bestemmer hva som er normal vekt og normal kroppsform egentlig?? Kan ikkje folk få være fornøyd meg seg selv, så lenge det ikkje går ut andre mennesker, eller helsetilstanden vår?

    Du har forresten all grunn til å være fornøyd med deg selv! DU er nyydelig :D <3 og det er også alle andre! Vi er alle ulike, og det er slik gud har skapt oss!

    SvarSlett
  104. Hvis damer ikke fikser dette, så må jeg nesten begynne å spekulere litt på om de faktisk ER et underdanig kjønn. Herreminhatt. Dette er hvorfor damer ikke bør være president, pilot eller politi. De begynner jo å grine over de mest bagatellmessige ting, som at noen er tykke og noen er tynne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Gratulerer med å ha skrevet verdens mest ignorante, generaliserende og fordomsfulle kommentar. Hun begynner ikke å grine over å være tykk eller tynn, men setter fokus på noe viktig i samfunnet!

      Slett
    2. Fjas. Folk eier sin egen kropp, og den ikke som ikke mestrer å forstå det, er en patetisk sutrepave.

      Slett
  105. åh, hjartevondt av å lesa dette! men å så viktig at du skriv! heia heia!

    SvarSlett
  106. Sjøl er jeg både feit, stygg og blakk, men ganske fornøyd likevel. Så ryk til helvete inntil dere har noe reelt å klage over. Faen til sutring.

    SvarSlett